NISMO SVE KARENJINE

29.01.2014

NISMO SVE KARENJINE, večer šansone, poezije i plesa s VEROM ZIMA i KSENIJOM ERKER, gostuje u Hrvatskom domu Vukovar - u srijedu, 12. veljače 2014. godine u 20 sati.

 

Ulaznice potražite na blagajni Hrvatskog doma od ponedjeljka do petka od 10 do 13 sati i 2 sata prije predstave. Cijena: 40 kuna parter, 30 balkon. Tel. blagajne 450-679.

 

"Nakon trideset godina Ksenija Erker i Vera Zima ponovno su zajedno nastupile na kazališnim daskama. Po uzoru na recital kojeg su izvodile u vrijeme kada, kako glumice same u šali kažu, Vera još nije počela glumiti Ružu Kosmički, a Ksenija još nije postala „Ruža Kosmički“, nastala je i izvedba Nismo sve Karenjine. Ideja iz prošlosti oživljena je i obogaćena godinama koje su obilovale raznim iskustvima, životnim radostima i borbama, tragove kojih su autorice nježno, šarmantno i povremeno autoironično utkale u repertoar recitala. Naziv Nismo sve Karenjine posuđen je iz stiha jedne pjesme Arsena Dedića, a na njegove pjesme, koje je Ksenija predivno prepjevala, oslanja se i veliki dio repertoara ovogodišnje izvedbe. Osim Dedićevih pjesama Ksenija je pjevala i svoje hitove poput Proljeće je otpočelo s kišom, a na njezine glazbene točke Vera se nadovezivala recitiranjem poznate hrvatske i svjetske poezije te monolozima posuđenim iz kanonskih djela svjetske književnosti."



Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Petak , 31.01.2014
NEMOŠ POBJEĆ OD NEDJELJE


Prethodni unos:
Srijeda , 22.01.2014
NJUŠKE NASMIJALE PUBLIKU


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 307 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave