ODRŽANO 15. PROLJEĆE

16.04.2014

Prošli tjedan, od 7. do 12. travnja 2014. godine, u Vukovaru je kao i u čitavoj Vukovarsko-srijemskoj županiji 19. put održano Vukovarsko lutkarsko proljeće, smotra lutkarskih kazališta iz Hrvatske, ali i susjednih Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske. Naše najmlađe sugrađanke i sugrađani u pratnji svojih odgajateljica i učiteljica (dopodne) odnosno roditelja, baka i djedova (popodne) svaki dan su napunili dvoranu Hrvatskog doma. Za besplatan ulaz i ove se godine pobrinuo Grad Vukovar.

 

Na ovogodišnjem Proljeću igralo je 16 predstava, od čega u Vukovaru 10 (ukupno 15 izvedbi): PEĆA I VUK Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, ALISA U ZEMLJI ČUDESA Scene Martin Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, BAJKA O ZLATNOJ RIBICI Zagrebačkog kazališta lutaka, ČUDESNA ŠUMA Kazališta Tvornica lutaka Zagreb i Scene Gorica, ZVJEZDICA Kazališta lutaka Zadar, PALAČINKA MOG ŽIVOTA Gradskog kazališta lutaka Rijeka, MALI PRINC Teatra 34-Vesela kornjača iz Novog Sada (Srbija), ŠEGRT HLAPIĆ Kazališne družine Pinklec iz Čakovca, MAČAK U ČIZMAMA Lutkarskog kazališta Mostar (Bosna i Hercegovina) i UVIJEK MODERNA KAPICA Hrvatskog kazališta Pečuh (Mađarska).

 

U obližnjoj Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar bila je postavljena izložba TEATAR NAKAZA – KAZALIŠTE FIGURA Zlatka Boureka, a u foajeu Hrvatskog doma izložba lutaka i scenografije iz dosadašnjih predstava vukovarske Scene Martin i onih nastalih u radionicama Hrvatskog doma.

 

I ove godine kao popratni program Hrvatski dom organizirao je nekoliko radionica. Radionicu OSNOVE DRAMATIZACIJE, namijenjenu predmetnim nastavnicima i voditeljima dramskih skupina u osnovnim i srednjim školama, vodila je Maja Sviben, dramska pedagoginja Hrvatskog centra za dramski odgoj. Mag. kiparstva Nikola Faller sve zainteresirane, odrasle i djecu, svakodnevno je poučavao u svojoj radionici LUTKE OD SLAME, a TEORIJOM I IZVOĐENJEM PROCESNE DRAME (radionica s podnaslovom Teorija i izvođenje, izrada kostima i lutaka) odgajatelji i učitelji razredne nastave bavili su se pod vodstvom Danijele Totić i Silve Katunar-Kašuba iz Dječjeg vrtića Tatjana Marinić Zagreb. Kao vrhunac te radionice mali su Vukovarci u petak, 11. travnja na sceni Hrvatskog doma gledali svoje odgajateljice i učiteljice kako izvode lutkarsku predstavu RUŽNO PAČE.













Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Ponedjeljak , 12.05.2014
FESTIVAL GLUMCA 2014.


Prethodni unos:
Četvrtak , 03.04.2014
VUKOVARSKO LUTKARSKO PROLJEĆE 2014.


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 303 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave