Klavir i flauta

04.06.2014

Petra Marković (flauta) i Jelena Ajduković (klavir) održat će koncert u Hrvatskom domu Vukovar u petak, 6. lipnja 2014. godine. Početak je u 19 sati, ulaz slobodan.

 

Program:
F. Kuhlau: Varijacije „Euryanthe“, 0p.63
F. Chopin: Berceuse op. 57
A. DvoÅ™ák: Humoreska op. 101, br. 7
J. Massenet: Méditation (iz opere „Thaïs“ )
G. Enescu: Cantabile et Presto
C. Debussy: Estampes
La soirée dans Grenade
C. Chaminade: Concertino za flautu i klavir, op.107

 

JELENA AJDUKOVIĆ (1986) rođena je u Vukovaru, a osnovno i srednje glazbeno školovanje završava u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Preddiplomski i diplomski studij klavira pohađa na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u klasi profesora Damira Sekošana, Renate Karša i Konstantina Krasnitskog. Diplomirala je 2010. godine stekavški zvanje profesora klavira i titulu Magistre muzike (mag.mus). Trenutačno je studentica postdiplomskog specijalističkog akademskog studija za izvođače (Klavir) na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Aleksandre Pavlović.
Tijekom školovanja pohađa majstorske radionice eminentnih svjetskih i hrvatskih klavirskih pedagoga (L. Sincev, On Mitani, N. Flores, B. Urban, I. Švarc-Grenda, I. Gamulin, N. Patarčec..) te aktivno koncertira kroz projekte organizirane od strane Umjetničke akademije u Osijeku, Hrvatske glazbene mladeži, Matice hrvatske, Vukovarskog festivala komorne glazbe, Memorijala „Darko Lukić“ i dr. Bila je višegodišnja stipendistica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara. Pored solističkog repertoara, Ajduković je posebno usmjerena i na muziciranje kroz izričaj komornih sastava, njegujući suradnju s Petrom Marković (flauta) i Yuliyom Krasnitskayom (klavir).
Od 2010. godine djeluje kao profesor klavira na Glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima, a od 2013. godine je i voditelj Vinkovačke klasične glazbene scene.

 

PETRA MARKOVIĆ (1983), osnovno glazbeno obrazovanje stiče na Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, a srednjoškolsko obrazovanje nastavlja u GŠ Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Godine 2001. upisuje Visoku školu za glazbenu umjetnost (s licencom moskovskog konzervatorija) u Lovranu te studira flautu u klasi francuskog umjetnika, prof. P.Y.Artauda. Diplomira 2005. godine na Zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Vesne Košir.
Tijekom i nakon školovanja često koncertira u domovini i inozemstvu izvodeći raznolik program iz razdoblja baroka pa do ostvarenja suvremenih skladatelja. Surađuje s glazbenicima različitih profila i instrumenata, okušavajući se tako na području klasičnog komornog repertoara ali i u sferama jazz glazbe te vokalnog izričaja solo pjesme. Redovito se usavršava na seminarima vrhunskih profesora i koncertnih umjetnika flautista kao što su H. Schmeiser, M. Zupan, A. Zupan, K.Š. Zupan, A. Domančić, R. Penezić i dr.
Od 2007. godine prisutna je kao profesor flaute na Glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima gdje kroz rad s učenicima ostvaruje zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.



Pročitajte još iz rubrike - koncerti:


Sljedeći unos:
Petak , 20.06.2014
NINA ROMIĆ


Prethodni unos:
Četvrtak , 27.02.2014
DAN ŽENA


Arhiva članaka - koncerti
Sa današnjim danom smo objavili 100 članaka na web stranicama u kategoriji koncerti!
Pregledajte sve objave