GANGSTER TE VOLI

09.09.2014

Nakon duge stanke, u rujnu počinje ovogodišnji program filmskih projekcija u Ružičkinoj kući. Filmske večeri redovno će se održavati ponedjeljkom, a izvanredno petkom.

 

U ponedjeljak, 15. rujna 2014. prikazujemo film GANGSTER TE VOLI, komediju o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Početak je u 20.00 sati, trajanje 80 minuta – ulaz besplatan!

 

Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Svakoga svojeg klijenta upozna osobno kako bi ga procijenio, ali i dao mu neke korisne savjete. Kada se Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan za riješiti. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u Gangsterovu nemoguću misiju. Momci u Hrvatskoj koliko god bili željni da pronađu životnu partnericu, ne žele Bugarku s djetetom. Njen slučaj razotkriva tragičnu apsurdnost patrijarhalnih muškaraca u modernom društvu: iako su usamljeni, vlastite predrasude onemogućavaju ih da se promjene i ostvare ono što najviše žele.

 

Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).






Pročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Utorak , 16.09.2014
PUNK MOLITVA


Prethodni unos:
Četvrtak , 05.06.2014
Prvi svjetski rat u hrvatskim arhivima


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 58 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave