IZLOŽBA ESADA RIBIĆA

16.10.2014

U Hrvatskom domu Vukovar postavlja se izložba strip-tabla i ilustracija Esada Ribića. Organizatori su Udruga ljubitelja stripa StripOS, Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar i Ministarstvo kulture. Otvorenje je u utorak, 21. listopada 2014. u 19 sati.

 

Esad Ribić svjetski je poznat crtač stripa. Rođen je u Hrvatskoj 1972. godine. Pohađao je Grafički odjel Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Nakon školovanja i bavljenja animiranim filmom počinje se baviti crtanjem stripova i već duže radi za američko tržište. Neko vrijeme radio je za DC Comics, a zatim za Marvel, u kojem je imao puno uspješnih izdanja kao npr. Loki, Silver Surfer, Wolverine. Za hrvatske nakladnike ilustrira omote za književna izdanja.

 

Na izložbi će se predstaviti radovi iz njegovih strip-albuma. Zamišljena kao svojevrsna retrospektiva, izložba obuhvaća Ribićeve radove od najstarijih pa do nekih najrecentnijih.

 

Vrijeme održavanja izložbe je 21.10 – 10.11.2014.

 

Nakon izložbe Igora Kordeja u istom prostoru, izlaganjem djela Esada Ribića Udruga StripOS nastavlja suradnju s Javnom ustanovom u kulturi Hrvatski dom Vukovar šireći umjetnost stripa i promovirajući je među mlađom populacijom.
Pročitajte još iz rubrike - Izložbe:


Sljedeći unos:
Subota , 15.11.2014
RATNE FOTOGRAFIJE - VUKOVAR 1991.


Prethodni unos:
Utorak , 29.04.2014
RETROSPEKTIVA NENADA BARINIĆA


Arhiva članaka - izložbe
Sa današnjim danom smo objavili 44 članaka na web stranicama u kategoriji izložbe!
Pregledajte sve objave