BRAĆA TEOFILOVIĆ

27.02.2015

Vukovarsko srpsko pevačko društvo Javor i Zajedničko veće opština Vukovar pozivaju vas na koncert braće Teofilović u Hrvatskom domu Vukovar u petak, 27. veljače 2015. godine u 19. 30 sati. Ulaz slobodan.

 

"Ratko i Radiša Teofilović su jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike. Muzika Teofilovića sažima vekove tradicionalnog muzičkog nasleđa i evocira duh celokupnog regiona.


Mnoge od pesama koje Ratko i Radiša izvode bile su skrivene duboko u kolektivnom pamćenju naroda, mnoge druge pesme sasvim zaboravljene ili sačuvane samo u fragmentima. Teofilovići su tragali za njima, pronalazili ih i vraćali u život, darujući im ponovo izvorna značenja i emocije, ali obogaćene visoko individualizovanim umetničkim pristupom i savremenim uticajima. Aranžmani i interpretacije odišu dubokim poštovanjem ne samo prema prošlosti, već i sadašnjosti i, naravno, budućnosti i nikoga, zaista nikoga, ne ostavljaju ravnodušnim.


Održali su veliki broj koncerata u gotovo svim velikim gradovima Evrope, Japanu, Americi, nastupajući u nekim od najznačajnijih koncertnih sala sveta, kao što su Kennedy Center (Vašington), Aula počasnih gostiju kanadskog Parlamenta (Otava), Franc List (Budimpešta), New England Conservatory (Boston), kao i na velikim svetskim festivalima poput Circom Festival (Norveška), World Performing Arts Festival (Osaka - Japan), Siget festival (Budimpešta), Estivoce Festival (Korzika), Duboka Glotka festival (Moskva), Lent festival (Maribor), Mehr als Musik (Linc) i mnogi drugi. 'Glasovi stoleća', 'umetničke ikone' 'umetnički vrhunac čitavog festivala' samo su neki od naslova i utisaka međunarodnih novinara i organizatora njihovih koncerata."
 



Pročitajte još iz rubrike - koncerti:


Sljedeći unos:
Petak , 13.03.2015
KONCERT


Prethodni unos:
Subota , 14.02.2015
DUO GITARA


Arhiva članaka - koncerti
Sa današnjim danom smo objavili 99 članaka na web stranicama u kategoriji koncerti!
Pregledajte sve objave