KONCERT

13.03.2015

Nera Gojanović Kljajić i Gordana Pavić održat će koncert u Mramornoj dvorani dvorca Eltz u Vukovaru - u petak, 13. ožujka 2015. u 19 sati.

 

Organizatori su Hrvatski dom i Gradski muzej Vukovar.

 

PROGRAM

 

D. Pejačević: Notturno

 

D. Pejačević: Pouzdan znak
Zašto?
Vjerujem dragi
Krik
Kradljivac

 

D. Pejačević: Ruža

 

B. Kunc: The Daffodils
The World is Empty
The Arrow

 

A.Ginastera: Danza del viejo boyero
Danza de la moza donosa

 

E. Granados: Callejeo
Amor y odio
El majo timido
El tra, la, la y el punteado
El majo discreto

 

A.Ginastera: Danza del gaucho matreso

 

M. de Falla: El paño moruno
Seguidilla murciana
Nana
Cancion
Polo

 

 

NERA GOJANOVIĆ KLJAJIĆ

Nera Gojanović, rođena 1979. godine u Šibeniku gdje završava osnovno i srednje obrazovanje.
Muzičku akademiju upisuje u Zagrebu 1997. godine u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Kao predstavnica Hrvatske putovala je na Tajvan i Filipine gdje je sudjelovala u radu Svjetskog zbora. Održala je niz koncerata od kojih neke pod okriljem organizacija “Šibenik metropola mladih”, “Hrvatska glazbena scena mladih”, “Hrvatska glazbena mladež” itd. Sudjelovala je u radu Orguljaške škole u Šibeniku pod vodstvom prof. Marija Penzara. Godine 2001. osvojila je nagradu kao najbolja studentica Šibensko-kninske županije na području umjetnosti. Diplomirala je 2003. godine te iste godine upisuje magisterij na akademiji u Zagrebu u klasi primadone Nelli Manuilenko. U svom dosadašnjem umjetničkom radu održala je značajne koncerte kao što je ostvarila i značajne uloge unutar hrvatskih opernih produkcija.
Održala je samostalni koncert u MD Vatroslav Lisinski u sklopu tribine “Darko Lukić” 2005. godine. Stručno se usavršavala kod uvaženih umjetnika; Vlatka Oršanić, Anne-Marie Zeller, Tiziana Šojot, Lidija Horvat-Dunjko, Gerhard Zeller te kod ugledne europske pedagoginje Eve Blahove u Bratislavi.

Angažmani:

HNK Zagreb
"Sestra Angelica", G. Puccini
" Gianni Schicchi", G. Puccini
“La Traviata", G. Verdi

HNK Ivan pl. Zajc
" Gianni Schicchi", G. Puccini
„Ero sa onoga svijeta“ J. Gotovac

HNK Split
“Carmen", G. Bizet
"La Traviata", G. Verdi
“Lucia di Lammermoor”, G. Donizetti
“Luisa Miller”, G. Verdi
„ Šišmiš“ , R. Strauss

Splitsko ljeto
“ Norma”, V. Bellini

HNK u Šibeniku
“The Medium” G. C. Menotti

HNK u Šibeniku i HNK Ivana pl Zjca: „The turn of the screw“ B. Britten

Pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja nastupila je sa Zadarskim komornim orkestrom, a pod dirigentskom palicom Julija Marića nastupila je sa Mostarskim simfonijskim orkestrom.
S Hrvatskim baroknim ansamblom i Zagrebačkim kvartetom izvela je “Stabat Mater”, G. B. Pergolesija. Umjetničke angažmane ostvarila je u sklopu Dana kršćanske kulture, Pasionske baštine i Glazbenih večeri u sv. Donatu.
Članica je “ Hrvatskog društva glazbenih umjetnika”, a od 2004. do 2008. godine djelovala je kao samostalna umjetnica.
Pisala je glazbene osvrte za Glazbeni vjesnik i Hrvatsko slovo te putopise i glazbene osvrte za lokalni tjednik. Sudjelovala je u brojnim projektima HRT-a. Od siječnja 2007. do siječnja 2008. godine bavi se organizacijom kulturnih događanja za Grad Šibenik.
Od veljače 2008. godine angažirana je kao umjetnička suradnica za glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost u Šibenskom kazalištu te kao selektorica glazbenog dijela programa Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Umjetnička je voditeljica Festivala klasične glazbe “Musica appassionata”.
Svojim dolaskom u Šibenik pokrenula je koncertnu sezonu u Šibenskom kazalištu, koncertnu pretplatu, Ciklus predstavljanja šibenskih glazbenika, Međunarodni Vocal masterclass posvećen Majdi Radić te Festival klasične glazbe “Musica appassionata” posvećen Nevenu Belamariću.
Organizirala je i producirala brojne koncerte, glazbeno- scenska djela te naposljetku i operu G. C. Menottija „The Medium“ u produkciji HNK u Šibeniku, prvu opernu produkciju nakon gotovo cijelog stoljeća.
Od 2011. do 2014.godine obnašala je funkciju ravnateljice Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku.

 

GORDANA PAVIĆ

Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Zlate Eterović. Uspješno je nastupala na državnim natjecanjima i kulturnim događanjima u rodnom gradu.
Godine 1994. upisuje studij glasovira u klasi prof. Jakše Zlatara pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Iste godine održava prvi samostalni koncert. Za trajanja studija redovito je nastupala u Hrvatskom glazbenom zavodu, na akademskim produkcijama te je redovito pohađala brojne stručne seminare. Dobitnica je nagrade "Darko Lukić" 1997. godine u za najbolju glasovirsku pratnju.
Za vrijeme i nakon studija upriličila je brojne samostalne koncerte diljem Hrvatske (Zagreb, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Hvar, Brač, Drniš, Metković, Opuzen itd).
Godine 1998. završava studij s najvišim ocjenama. Ostvaruje umjetničke suradnje s drugim glazbenicima te se uspješno predstavila na više koncerata u organizaciji udruge "Šibenik metropola mladih" Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, Hrvatske glazbene scene mladih, Koncertne direkcije i dr. Gostovala je u emisijama HRT-a te je bila stipendistica Grada Zagreba.
Od 1999. godine živi u Šibeniku gdje radi u glazbenoj školi Ivana Lukačića kao profesorica glasovira. U predanom pedagoškom radu bilježi uspjehe svojih učenika na regionalnim i državnim natjecanjima te obavlja dužnost pročelnika glasovirskog odsjeka. Učestalo surađuje sa opernom pjevačicom Nerom Gojanović s kojom bilježi veliki broj uspješnih koncerata u zemlji i inozemstvu. U svibnju 2006.godine završila je umjetničko usavršanje na poslijediplomskom studiju pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jakše Zlatara.

 

 

 

 




Pročitajte još iz rubrike - koncerti:


Sljedeći unos:
Petak , 22.05.2015
THE DEDA - bend Filipa Šovagovića!


Prethodni unos:
Petak , 27.02.2015
BRAĆA TEOFILOVIĆ


Arhiva članaka - koncerti
Sa današnjim danom smo objavili 100 članaka na web stranicama u kategoriji koncerti!
Pregledajte sve objave