Vukovarski dani glumca KREŠIMIRA ZIDARIĆA

09.05.2012

Hrvatski dom Vukovar poziva vas na otvorenje izložbe "Vukovarski dani glumca Krešimira Zidarića". Izložba se u okviru programa Festivala glumca otvara u nedjelju, 13. svibnja 2012. u 19.30 sati.

Vukovarski dani glumca Krešimira Zidarića(1933 – 1998) hrvatski je glumac koji je bogatu kazališnu karijeru ostvario najviše u zagrebačkoj Gavelli, kojoj je desetak godina bio i ravnatelj, a odigrao je i niz filmskih i televizijskih uloga, primjerice u "Predstavi 'Hamleta' u selu Mrduša Donja" i "Velom mistu".

Zidarić je u Vukovaru živio od 1941. do odlaska na zagrebačku akademiju 1952. godine i kao gimnazijalac sudjelovao u radu tadašnjeg poluprofesionalnog Kazališta grada Vukovara. Tu je ostvario svoje prve uloge igrajući među ostalim u Molièreovu "George Dandinu" i Gogoljevoj "Ženidbi", a okušao se i u režiji. Izložba pokušava Vukovarce i ostalu za povijest vukovarskog i hrvatskog kazališta i kulture zainteresiranu publiku informirati o tom danas zaboravljenom vremenu, ali u prvom redu prikazati povezanost glumca Krešimira Zidarića sa svojim gradom.



Pročitajte još iz rubrike - Izložbe:


Sljedeći unos:
Srijeda , 02.05.2012
Eskaviljo i Panfilov


Prethodni unos:
Ponedjeljak , 21.05.2012
Parkovi Vukovara


Arhiva članaka - izložbe
Sa današnjim danom smo objavili 67 članaka na web stranicama u kategoriji izložbe!
Pregledajte sve objave