Stanko Abadžić

21.01.2012

Stanko Abadžić, ugledni umjetnički fotograf, gostuje u Hrvatskom domu Vukovar – u četvrtak, 26. siječnja 2012. To je prvi u nizu susreta s poznatim Vukovarcima koje Hrvatski dom planira organizirati u ovoj godini. Početak je u 18 sati, a ulaz slobodan.

AbadzicAbadžić će govoriti o stanju u hrvatskoj fotografiji, digitalnoj i analognoj fotografiji, aranžiranoj i nearanžiranoj fotografiji, odnosu s galerijama i galeristima, analizi snimljenih fotografija… Izlaganje će biti popraćeno slajdovima autorovih radova, a posjetitelji će imati priliku za razgovor te za kupnju nove Abadžićeve knjige "Zagreb – Skice za portret grada" po cijeni 150 kn.

Stanko Abadžić rođen je u Vukovaru 1952. Bio je član Fotokluba Borovo i izlagao u Borovu i Vukovaru. Diplomirao je germanistiku i bio dopisnik Vjesnika iz Vukovara. Od 1995. do 2002. živi u Pragu i radi kao samostalni fotograf. Danas živi u Zagrebu. Aktivno surađuje s nakladnicima Meandar, AGM, Fraktura, Znanje, Disput i dr. na oblikovanju naslovnica knjiga. Samostalno izlagao u Njemačkoj, Švicarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Sloveniji, Srbiji, Francuskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Argentini, SAD-u, Japanu. Abadžićeve fotografije nalaze se u mnogim privatnim i muzejskim zbirkama u Hrvatskoj i u svijetu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.



Pročitajte još iz rubrike - Izložbe:


Sljedeći unos:
Nedjelja , 09.10.2011
VUKOVAR PRESS


Prethodni unos:
Utorak , 17.04.2012
MEMORANDUMI


Arhiva članaka - izložbe
Sa današnjim danom smo objavili 67 članaka na web stranicama u kategoriji izložbe!
Pregledajte sve objave