PETAK U RUŽIČKI i nedjelja u 032 - u travnju 2013.

26.03.2013

Filmski program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar u travnju 2013. održavat će se na dvije lokacije - u Ružičkinoj kući (J. J. Strossmayera 25) i u Caffe baru 032 (J. J. Strossmayera 6). Ulaz na sve projekcije je slobodan.

 

RUŽIČKINA KUĆA – petkom u 20 sati:

5.4. SONJA I BIK, hrv. komedija, 106'
12.4. CVJETNI TRG, hrv. krimi drama, 102'
26.4. EKSPERIMENTALNA VEČER, izbor iz festivala 25 FPS 2012, oko 60'

 

 

 

CAFFE BAR 032 – nedjeljom u 19 sati:
7.4. SONJA I BIK, hrv. komedija, 106'
14.4. AMBASADOR, dok. komedija, 93'
21.4. DOBAR ŽIVOT, dok., 86'
28.4. ISPOVIJESTI EKO TERORISTA, dok., 85'

 

 

 

SONJA I BIK, hrv. komedija, 106'
petak, 5.4. – 20h – Ružičkina kuća
nedjelja, 7.4. – 19h – Caffe bar 032
Zagrepčanka Sonja, vegetarijanka i zagrižena aktivistica, ogorčena je protivnica borbe bikova u Dalmatinskoj zagori što iritira tamošnje stanovnike koji zaključe da se Sonja, bez obzira na silnu deklariranu ljubav prema životinjama, ne bi usudila stati pred bika. Padnu oklade, a izazov Sonji nosi Ante, poznat po svojoj moći uvjeravanja...
Režija Vlatka Vorkapić. Glume Judita Franković, Goran Bogdan, Csilla Barath Bastaić, Barbara Prpić, Mila Elegović, Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, Vladimir Tintor, Zlatan Zuhrić

 

 

 

CVJETNI TRG, hrv. krimi drama, 102'

petak, 12.4. – 20h – Ružičkina kuća
Obitelj glumca Filipa Kapeca nađe se na udaru mafije i kriminalnog podzemlja nakon što policijski inspektor Branko prisili Filipa da pomogne policiji u istrazi protiv opaka mafijaša.
Redatelj Krsto Papić. Scenarist Mate Matišić. Glume Dražen Kuhn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović Despot, Matija Prskalo, Marija Škaričić, Goran Grgić, Ivica Zadro, Igor Mešin, Damir Lončar…

 

 

 

AMBASADOR, dok. komedija, 93'
nedjelja, 14.4. – 19h – Caffe bar 032
Što se dogodi kada vrlo bijeli europljanin kupi diplomatski status i preko noći postane afrički diplomat u jednoj od nazadnijih afričkih država? Zagonetni, čudni i dekadentni bijelac s diplomatskom putovnicom stiže u Centralnu Afričku Republiku kako bi vodio diplomatsku misiju za Liberiju. Službeno, on je tu kao dobronamjerni biznismen; a neslužbeno, on je tu kako bi se dočepao dijamanata. Vanžanrovska tragikomedija o bizarnom i skrivenom svijetu afričke diplomacije gdje gin tonik teče u potocima, a preprodavači dijamanata i korumpirani političari uživaju apsolutnu slobodu. Režija Mads Brügger, Danska.

 

 

 

dobar zivot_640x480DOBAR ŽIVOT, dok., 86'
nedjelja, 21.4. – 19h – Caffe bar 032
Dvije dame, majka i kćerka, žive na sunčanoj portugalskoj obali. Kroz život imale su više nego dovoljno novca za uživanje, koji je stekao otac i muž. Ali sada imaju problem, on je umro, a njihovo bogatstvo je iscurilo. Život na visokoj nozi smijenili su neplaćeni računi i strah da neće moći platiti stanarinu za sljedeći mjesec. Stoga posuđuju novac od prijatelja, kupuju na kredit u obližnjim trgovinama i plaćaju zubara slikom iz dnevnog boravka… Režija Eva Mulvad, Danska.

 

 

 

EKSPERIMENTALNA VEČER, oko 60'
petak, 26.4. – 20h – Ružičkina kuća
Ugodno se iznenadite neobičnim putevima filma i videa! Izbor iz programa Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, koji se u rujnu 2012. održao u Zagrebu već 8. put i koji već tradicionalno gostuje u Vukovaru. Prikazujemo: RAZGLEDNICA IZ SOMOVE (r. Andreas Horvath, Austrija/Rumunjska), DIRLJIVE PRIČE (r. Nicolas Provost, Belgija), OD – DO (r. Miranda Herceg, Hrvatska), Krug wr. Neustadt (r. Johann Lurf, Austrija) i MJESTO GDJE JE ZAROBLJEN ŽIVOT (r. Arjen de Leeuw, Nizozemska/Norveška).

 

 

 

ISPOVIJESTI EKO TERORISTA, dok., 85'
nedjelja, 28.4. – 19h – Caffe bar 032
Film otkriva pravu 30-godišnju odiseju najtraženijeg zagovornika očuvanja prirode danas, kapetana Paula Watsona, kultnog heroja cijenjene emisije 'Whale Wars' na Animal Planetu. Iako ga je osnovao, Watson je bio izbačen iz Greenpeacea zbog svoje beskompromisne strasti za zaštitom planeta i nekonvencionalne metodologije. Oslobođen birokracije i politike, Watson je osnovao vlastitu flotu – The Sea Shepherd Society – malu vigilantsku organizaciju zaduženu za zaštitu morskog života na planetu.
Režija Peter Jay Brown, SAD.

 

Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).


SONJA I BIK

CVJETNI TRG

AMBASADOR

DOBAR ŽIVOT

25fps

ISPOVIJESTI EKO TERORISTA

HAVC

Pročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Petak , 15.02.2013
SVEĆENIKOVA DJECA - 15.veljače u 20.00


Prethodni unos:
Srijeda , 03.04.2013
SONJA I BIK - 5. i 7. travnja 2013.


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 58 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave