ONDA VIDIM TANJU i NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA

24.09.2012

Petak u Ružički 28. rujna prikazuje film Jurja Lerotića ONDA VIDIM TANJU i film Dane Budisavljević NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA. Početak je u 20 sati, a ulaz slobodan.

 

ONDA VIDIM TANJU, kratki, 2010, 34'
Film napravljen od fotografija. Željko (16) i njegov mlađi brat žive sami otkako im se mater liječi u bolnici. Željko se dogovorio dvije stvari sa samim sobom: mora konačno preuzeti inicijativu i upoznati Tanju i mora nabaviti lovu da materi može kupiti periku. Pravu, od prirodne kose. Ako to uspije, čini mu se da bi sve opet moglo krenuti nabolje.


Nagrade: 22. međunarodni filmski festival u Ljubljani, 2011 – osebno priznanje žirija; 20. Dani hrvatskog filma, 2011 – Velika nagrada za najbolji film, Nagrada Oktavijan za najbolji film; 8. Zagreb Film Festival – program Kockice, 2010 – Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratkometražni film
Scenarij i režija: Juraj Lerotić


Uloge: Marin Radman, Niko Gamulin-Vilogorac, Ena Mašić, Mirjana Rogina, Trpimir Jurkić, Nikola Radan

 

NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA, dokumentarni, 2011, 50'


Ne sjećam se više kad smo tata i ja krenuli u projekt "doručak utorkom". Ali dosad smo sigurno doručkovali preko 500 puta. Utorkom u 9 ujutro. Otkad se moja mama vratila u Hrvatsku, s njom ručam nedjeljom. Moj brat nam se nekad pridruži. Uglavnom pričamo o dnevnoj politici, filmovima koje smo gledali, kućnom budžetu, događajima u široj familiji ili prijateljima. Jednog dana sam odlučila postaviti pitanja koja nas se stvarno tiču. Tiču tako duboko da je o njima gotovo nemoguće razgovarati.


Nagrade: 8. ZagrebDox, 2012 – Posebno priznanje regionalnog žirija, nagrada publike; Dokufest Prizren, 2012 – nagrada Best Balkan Newcomer
Režija: Dana BudisavljevićPročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Srijeda , 19.09.2012
Ivan-Goran Vitez


Prethodni unos:
Utorak , 02.10.2012
Woody Allen: PONOĆ U PARIZU


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 45 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave