SLAVENKA ILI O BOLI

12.06.2012

Slavonska premijera filma "Slavenka ili o boli" (u produkciji Hrvatskog filmskog saveza) održat će se u Ružičkinoj kući, u Vukovaru - u petak, 15. lipnja 2012. Na filmskoj večeri gostuje Petar Krelja, redatelj filma. Početak je u 20.00 sati. Ulaz slobodan.

 

 

 

"Tko je ustvari Slavenka Drakulić? Pitanje jednostavno, gotovo do banalnosti – a odgovor, naravno, neizmjerno kompliciran! No, Petar Krelja, u filmu 'Slavenka ili o boli' svojim je suptilnim, a istovremeno hrabrim dokumentarističkim filmskim škarama 'izrezao' Slavenku koja će iznenaditi svakog gledatelja, i onog tko je pozna izdaleka, samo kao javnu osobu, ali i najbliže prijatelje i obitelj, koji će ovaj film gledati očiju širom otvorenih. U svojem je temelju Kreljin razgovor sa Slavenkom – hrvatskom spisateljicom, novinarkom i feministkinjom, ali naravno i s njenim drugim 'ulogama' – ženom, majkom, kćerkom, suprugom, prijateljicom - minimalistički jednostavan u izvedbi, ali baš zato impresivan u svojoj ogoljelosti. Tim više što je govor glavne junakinje, i pripovjedača u off-u, kolažnom tehnikom suprotstavljen različitim materijalima koje je autor interpolirao." (iz kritike Alemke Lisinski)

Scenarist i redatelj: Petar Krelja; direktor fotografije: Karmelo Kursar; montažer: Nikola Bišćan; skladatelj glazbe: Davor Rocco; snimatelj tona: Branko Flajpan; pomoćnica redatelja: Vesna Švec – Krelja; izvršna producentica: Marija Ratković; producentica: Vera Robić – Škarica.

Petak u Ružički, program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, održava se u Ružičkinoj kući, J. J. Strossmayera 25, u Vukovaru. Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).



Pročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Utorak , 15.05.2012
Akcija i Blokada


Prethodni unos:
Utorak , 14.08.2012
Zagrijavanje: austrijski filmovi na Trgu


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 58 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave