Još sam tu/I'm Still Here

26.06.2011

Petak u Ružički 28. listopada 2011. prikazuje "Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa" (I'm Still Here: The Lost Years of Joaquin Phoenix), razvikani dokumentarac redatelja Caseya Afflecka. Film traje 107 minuta, početak je u 20.00 sati. Ulaz slobodan.
Redateljski debi glumca Caseyja Afflecka nominiranog za Oscara 'Još sam tu', nevjerojatan je prikaz turbulentnih godina u životu međunarodno poznatog glumca Joaquina Phoenixa. Uživajući privilegirani pristup temi, 'Još sam tu' prati život glumca nominiranog za Oscara od njegove najave da se povlači iz uspješne filmske karijere u jesen 2008. godine i da započinje karijeru hip-hop glazbenika.
Na trenutke smiješan, ponekad šokantan, ovaj film koji zaokuplja, prikaz je umjetnika na prekretnici. Opirući se očekivanjima, vješto istražuje shvaćanje pojma hrabrosti i kreativne preobrazbe, kao i posljedice života provedenog u središtu javnosti.
Nagrade i festivali:
Venecijanski filmski festival 2010. – nagrada Biografilm
Međunarodni filmski festival u Torontu 2010.

O redatelju:
Casey Affleck rođen je 1975. godine. Američki je glumac i redatelj. Između ostalog, glumio je u hitovima 'Dobri Will Hunting' i 'Oceanovih jedanaest'. Film 'Ubojstvo Jessea Jamesa od kukavice Roberta Forda' nominiran je za nagradu Oskar za najboljeg sporednog glumca. 'Još sam tu' njegov je redateljski prvijenac koji je podigao mnogo prašine, a Casey je nakon premijere izjavio kako nikoga nije htio zavarati, nego se, inspiriran Hunterom S. Thompsonom, okušao u gonzo-načinu filmskog stvaralaštva.
PETAK U RUŽIČKI, program Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar, održava se u Ružičkinoj kući, J. J. Strossmayera 25.
Program sufinancira Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).


Pročitajte još iz rubrike - Film:


Sljedeći unos:
Utorak , 10.12.2013
U KUĆI


Prethodni unos:
Srijeda , 02.11.2011
Četiri ljubavna para i jedan trokut


Arhiva članaka - film
Sa današnjim danom smo objavili 58 članaka na web stranicama u kategoriji film!
Pregledajte sve objave