Projekt „Cooltura“ – Gostovanje dramske skupine u Sinju

U sklopu EU projekta “Cooltura“ Hrvatski dom Vukovar je protekle dvije godine provodio besplatne radionice Dramskog studija u kojima su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola te mladi do napunjene 25. godine. Polaznici Dramskog studija su na radionicama vježbali dikciju, ponašanje na sceni, upoznali funkcioniranje kazališta, a njihov rad je rezultirao izvedbom predstave „Obiteljski pričokazi“ koju su, osim u Hrvatskom domu Vukovar, izveli i u Sinju!

21 učenik vukovarskih osnovnih i srednjih škola se 3. ožujka 2023. godine zaputio u Sinj gdje su u Gradskom kinu Sinj pred brojnom publikom izveli predstavu „Obiteljski pričokazi“. Ovo gostovanje mladih glumaca je dokaz kako se trud i rad uvijek isplati, a nekome od njih možda je i odskočna daska za neke nove izvedbe u budućnosti.

Projekt Cooltura sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je odobren kroz poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. Navedenim projektom će se osigurati potrebna sredstva za razvoj novih kulturnih sadržaja te uključivanje djece i mladih u kulturne aktivnosti, što će omogućiti i njihovu bolju socijalnu integraciju. Trajanje projekta je 36 mjeseci, odnosno od 24. prosinca 2019. godine do 25. ožujka 2023. godine.
Vrijednost projekta je 1.330.560,76 HRK (176.595.76 EUR), dok sufinanciranje iznosi 100 posto.

Cilj projekta je unaprjeđenje kulturnih i umjetničkih aktivnosti na području grada Vukovara uključivanjem djece i mladih u inovativne kulturne i umjetničke sadržaje i programe. Ciljne skupine projekta su djeca i mladi na području grada Vukovara.

Organizacija predstave financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.