Održana završna konferencija projekta „Cooltura“

Dana 22. ožujka 2023. godine održana je završna konferencija projekta „Cooltura“ čiji je nositelj Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar.

Projekt „Cooltura“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je odobren kroz poziv „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. Navedenim projektom su se osigurala potrebna sredstva za razvoj novih kulturnih sadržaja te se uključivanjem djece i mladih u kulturne aktivnostiomogućila i njihova boljA socijalna integracija. Trajanje projekta je 36 mjeseci, odnosno od 24. prosinca 2019. godine do 25. ožujka 2023. godine.

Vrijednost projekta je 1.330.560,76 HRK (176.595.76 EUR), dok sufinanciranje iznosi 100 %.

Cilj projekta je unaprjeđenje kulturnih i umjetničkih aktivnosti na području grada Vukovara uključivanjem djece i mladih u inovativne kulturne i umjetničke sadržaje i programe.Ciljne skupine projekta su djeca i mladi na području grada Vukovara.

Kroz projekt su podugovorena dva vanjska stručnjaka za provedbu programa, održane 2 interaktivne predstave (radionice) za djecu i mlade, provedena dva programa dramskog studija za ciljnu skupinu (minimalno 30 djece i mladih), 21 dijete i mladi sudjelovalo na gostovanju u Gradskom kinu u Sinju, podugovoreni vanjski stručnjaci za održavanje edukativnih radionica, održano deset radionica za minimalno 20 stručnjaka za rad s djecom, izvršene su sve aktivnosti promocije programa i interaktivne predstave, izvršene sve aktivnosti iz projektnog elementa „Promidžba i vidljivost”, izvršene sve aktivnosti iz projektnog elementa „Upravljanje projektom i administracija”.

Organizacija konferencije financirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.