BRATEC JE TRD

30.05.2015

One man show stand up komičara Vlatka Štampara u Hrvatskom domu Vukovar - u subotu, 30.5. u 20 sati.

 

Program nije za mlađe od 16 godina!

 

„Bratec je trd“ nastao je filtriranjem najboljih i najdražih fora tokom dosadašnje Vlatkove karijere u jednu zaokruženu cjelinu.

Show traje 90 minuta i obuhvaća široki raspon tema, od odrastanja, problema u osnovnoj školi, dolaska u Zagreb, životinja, muško-ženskih odnosa, seksa. Show je do sada bio izveden i rasprodan 11 puta.

 

Čakovečki komičar Vlatko Štampar karijeru započinje krajem 80-ih, izmamivši vlastitoj majci osmjeh na lice nakon nezamislivih porodiljnih muka. Nakon te prve i najkrvavije gaže u životu, mladi je Vlatko na samom početku zavolio nasmijavati ljude oko sebe. Samo 20-kusur godina kasnije, stand-up podzemljem velegrada Zagreba šire se glasine o dobroćudnom divu duhovitih manira.

 

Započevši na sada već kultnim open-mic večerima u zagrebačkom Purgeraju, ovaj se neprilagođeni Međimurac ubrzo pokazao kao miljenik publike. Sudjelujući u formiranju stand-up scene Zagreba, Vlatko Štampar prometnuo se u nezaobilazno ime stand-upa “na ovim prostorima”, osim u Mađarskoj.

Nastupa na stand-up večerima i festivalima komedije po gradovima diljem bivše naše, te unatoč jezičnoj barijeri (materinji mu je međimurski) uspijeva neobičnom lakoćom pokreta nasmijati na stotine i tisuće ljudi. Vlatko već godinama postojano i neumjereno nasmijava posjetioce zagrebačkog Studija Smijeha, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (gluposti) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom.

 

Za one koji ga nisu “probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima”. Osim u Mađarskoj.

 Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Utorak , 09.06.2015
ŽENE PRED PUNIM GLEDALIŠTEM


Prethodni unos:
Četvrtak , 14.05.2015
HARPA U VINKOVCIMA


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 167 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave