MARGARETA PERŠIĆ, ŽONGLIRANJE I TEATAR SJENA

08.04.2019

U povodu Vukovarskog lutkarskog proljeća 2019. godine Hrvatski dom Vukovar pripremio je popratne aktivnosti i događanja izvan službenog programa Proljeća: predstavu Margarete Peršić PRIPOVJEDAČICA BAJKI, radionicu teatra sjena koju vodi Hrvoje Seršić i radionicu žongliranje koju vode Margareta i Davor Peršić.

 

PRIPOVJEDAČICA BAJKI bit će izvedena u ponedjeljak, 8. travnja u 9 sati u objektu Mitnica Dječjeg vrtića Vukovar II i u 12 sati u Hrvatskom domu Vukovar, u utorak; u utorak, 9. travnja u 9 sati u Dječjem vrtiću Vukovar II i u 10:30 u centralnom objektu Dječjeg vrtića Vukovar I; u četvrtak, 11. travnja u Borovu naselju u 10 sati zajednički za Dječje vrtiće Vukovar I i Vukovar II. Izvedbe predstave namijenjene su organiziranim posjetima s cijenom ulaznice 15 kuna.

 

RADIONICA TEATRA SJENA namijenjena je učenicima OŠ Nikole Andrića, a RADIONICA ŽONGLIRANJA učenicima OŠ Mitnica. Obje radionice za učenike su besplatne i u potpunosti ih financira Hrvatski dom Vukovar.

 

Pripovjedačica bajki - Margareta Peršić

Dugogodišnja pripovjedačica Margareta Peršić za male i velike pripovijeda zanimljive priče za male i velike. U svojim nastupima Margareta često koristi animacijske i minimalne scenske elemente kako bi uključila publiku, oplemenila priču smijehom te zvukom ili bojom doprinijela direktnijem stvaranju mentalne slike. Dosad je nastupala na brojnim festivalima i manifestacijama, u školama i vrtićima.

 

Teatar sjena
8.-10. travnja 2019. godine

Radionica Teatra sjena provodit će se kroz tri dana po dva školska sata.
Cilj radionice je napraviti kratku inscenaciju Bajke o ribaru i ribici A.S. Puškina, te istraživati načine izražavanja i komunikacije kroz kazališni medij u tehnici teatra sjena. Predviđena dob polaznika je od deset do četrnaest godina. Jedini je zahtjev da polaznici pročitaju Bajku o ribaru i ribici, kako bi mogli napraviti analizu teksta i krenuti u izrađivanje lutaka i igranje na ekranu.

Voditelj radionice: Hrvoje Seršić

 

Radionica žongliranja
8.-10. travnja
Žongliranje je zdrava i korisna aktivnost, kako za djecu tako i za odrasle. Ima opuštajući učinak za sve generacije. Smanjuje napetost i poboljšava gipkost. Preko te umjetnosti otkrivamo dijete u sebi.
Pomaže u stvaranju brzih refleksa, koji nisu tipični za uobičajene ljudske aktivnosti. Ti refleksi razvijaju se ponavljanjem. Svakim novim i kompliciranijim trikom povećava se razina refleksa.
Kao oblik igre, žongliranje ima više prednosti. Osim što je zdrava,ta aktivnost dobra je za izgradnju samopouzdanja i stvaranje prijatelja. Djeci, ali i odraslima, žongliranje pomaže razvoju intuitivnog razumijevanja fundamentalnih principa klasične fizike.
U “razvijenim zemljama” mnoge dječje aktivnosti, pogotovo gledanje u ekrane, dovode do slabljenja koncentracije, što može uzrokovati teškoće kod učenja i dosadu. Žongliranje je zabavno i uključuje sva osjetila.
Rad s eksperimentalnim skupinama pokazao je da se kod djece, koja se bave žongliranjem, uočava manji stupanj agresivnosti, povećana društvenost, veća koncentracija, bolji rezultate pri učenju, poboljšan ravnoteža i koordinacija kao i razvijena kreativnost i radne navike.
Danas se u nekoliko tisuća škola po Europi žongliranje može naći kao alternativa tjelesnom odgoju.
Voditelji radionice: Margareta Peršić, Davor Peršić

 

 

 

 

 


Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Utorak , 16.04.2019
VLATKO ŠTAMPAR: ODRASLOST


Prethodni unos:
Četvrtak , 18.04.2019
Plesna predstava ESC ROOM


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave