PREMIJERA: PRIČA O DVA BRATA

22.10.2019

Svečana premijera predstave za djecu PRIČA O DVA BRATA održat će se u Hrvatskom domu Vukovar u utorak, 22. listopada 2019. godine u 18 sati. Ulaz je slobodan.

 

PRIČA O DVA BRATA Igora Knižeka u režiji Roberta Raponje nova je profesionalna predstava za djecu Scene Martin Hrvatskog doma Vukovar. Osim režije, Robert Raponja potpisuje i adaptaciju teksta, a Nenad Pavlović astistent je režije i jedan od glumaca. U predstavi igraju i Matea Bublić, Ivan Pokupić i Luka Vondrak. Autor je glazbe Darko Čuvidić. scenografiju potpisuju Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić iz Tigar teatra, kostimografiju Zvonko Majdiš, dok su za tehniku zaduženi Matej Nadovski i Dražen Štedul.

 

Priča o dva brata Igora Knižeka inspirirala nas je da osmislimo predstavu za djecu i mlade u kojoj dominiraju igre sjena i silueta. Priča o dva brata, Mislavu i Zdeslavu, ima narodni prizvuk, i kao da izranja iz tradicije usmenog  pripovijedanja i izvornog prenošenja misli i osjećaja. Dobrota, ljubav, plemenitost temeljne su ljudske vrijednosti kojima je priča prožeta, što nas pak uvijek nanovo podsjeća i uči kako vlastitu sreću ne možemo graditi na tuđoj nesreći.” (Robert Raponja)



Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Petak , 08.11.2019
BOCA ISTINE


Prethodni unos:
Petak , 25.10.2019
MATANE, DRŽ' SE


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave