PREMIJERA: JONA, JESI LI SHVATIO?

13.12.2012

U subotu, 15. prosinca 2012. u 19 sati održat će se svečana premijera predstave JONA, JESI LI SHVATIO? u Hrvatskom domu Vukovar.

 


Ulaznice se ne naplaćuju, a možete ih podignuti na blagajni Hrvatskog doma radnim danom od 10 do 13 sati, a na dan premijere, u subotu, 15. prosinca, od 17 do 18.30.

 

Igraju i animiraju lutke: OGNJEN PETKOVIĆ (Jona),
ŽELJKO MANDIĆ (drvo, Barba, kit, bijela ribica, kralj, bršljan), KATJA PETROVIĆ/JELENA SUŠAC (Inana, kit, crvena ribica, bršljan, crv).

 

Autor teksta: DALIBOR JURIŠIĆ. Režija: DALIBOR JURIŠIĆ i OGNJEN PETKOVIĆ. Režija lutaka – osnovna scenografska ideja – asistentica redatelja: JELENA SUŠAC. Scenografija, kostimografija i lutke: KRISTINA MARIĆ. Autori glazbe: SRĐAN ĆUK i HRVOJE MARJANOVIĆ. Dizajn svjetla: MATEJ NADOVSKI. Dizajn zvuka: GORAN KRZNARIĆ. Producentica: IVANKA MILIČIĆ. Izrada kostima: MARGITA IVANKOVIĆ. Izrada scenografije: LAZAR HORVACKI, MIJO MARIĆ, SAŠA VUKOVIĆ.

 

U svijetu "zavađenih" nacija, naroda, država, društava... najjednostavnije je onima koji ne misle svojom glavom i ne osjećaju svojim srcem, nego neprijateljstvo i mržnju uzimaju, preuzimaju ili poduzimaju zdravo za gotovo. Što bi bilo kad bi takav jedan pojedinac dobio viši nalog da spasi suprotni tabor, i to od onoga u čije ih ime ne podnosi? Kako bi se to prelomilo u njegovoj jednostavnoj glavici?

 

Jona, jesi li shvatio? igrokaz je za nemalu djecu i djetinjaste odrasle napisan prema biblijskoj Knjizi o Joni. (Ne)običnom klincu Joni Bog iznenada naloži da prenese spasonosno upozorenje Ninivi, glavnom gradu Asiraca. "To je najnormalnije", reći će Jona o tome što mrzi Asirce kao što i oni mrze njegov narod, pa će se u skladu s tim odlučiti na nemogući bijeg od svojeg Boga. Na tom mahnitom putu živcirat će ga luckasto drvo koje priča viceve o bršljanu i crvu, plovit će sa sumnjivim starim mornarom, progutat će ga veliki kit, sam će pojesti dvije vragolaste ribice, upoznat će asirskog kralja i neutješno se zaljubiti u jednu Asirku…, ali hoće li na kraju shvatiti što mu se dogodilo i što je učinio, hoće li iz svega toga nešto naučiti?

 

Ova prema sastavu ekipe dosad najviše vukovarska predstava Scene Martin Hrvatskog doma nastala je na inicijativu Ivanke Miličić.


Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Ponedjeljak , 03.12.2012
Dunja Fajdić: GLUMICE I TO - otkazano!


Prethodni unos:
Petak , 01.03.2013
GLUMICE I TO


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave