DAN ŽENA

27.02.2014

Na Dan žena, 8. ožujka 2014. u Hrvatskom domu Vukovar otvara se izložba Suzane Bota "Kaleidoskop", a Srđan Depolo pjevat će poznate šansone. Program počinje u 19 sati.

 

SUZANA BOTA: KALEIDOSKOP
"U ciklusu Kaleidoskop efektima makrofotografije otkriva ispod površine vidljivog i prikazuje mikrostrukturu inače neprimjetnu običnom oku. Iskorištava nedostatke takvog fotografiranja koji proizlaze iz malih fokusnih dubina i poigrava se dubinskim oštrinama postižući izobličenost prolazne forme. Izaziva vakumu slična bestežinska stanja u prostoru formata. Fragmente dijelova cvijetova preobražava u aspekte organske kretnje i sugestivne oblike. Blagi fluidni tonski prijelazi gotovo slikarske kvalitete nastaju na temelju stvarne obojenosti biljnog motiva manipulacijom boje eksponiranom svjetlošću."
Lana Skender, dipl. povjesničar umjetnosti i informatolog
iz kataloga izložbe Grupa 1999 Vinkovci - izložba jedanaesta

 

SRĐAN DEPOLO - (r. 1966), pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke, pojavio se na hrvatskoj autorskoj sceni u drugoj polovici devedesetih, nakon dugogodišnjeg bavljenja glazbom, sa svojim prepjevima pjesama Leonarda Cohena koje je na albumu “Hazarder” snimio Ibrica Jusić.
Medijsku pažnju privukao je CD-om “ Glas prijatelja rijetkih ( in memoriam Jacques Brel )”, snimljenim 1999. g. za koji je prepjevao, aranžirao i otpjevao 20 pjesama, nažalost prerano preminulog flamanskog kolege.
Od publike dobro prihvaćeni, te solidno medijski popraćeni prepjevi ipak nisu mogli utažiti želju za vlastitim neovisnim glazbeno-književnim izrazom, pa sklada i izvodi vlastite pjesme, čime se predstavlja kao autor stihova, glazbe i orkestracije.
Pored brojnih prepjeva s nekoliko jezika ( ne samo šansona, na repertoaru se nalazi i poznata skladba njemačkog Lied-a, “ Ich grolle nicht “ H. Heine-a i R. Schumanna u prepjevu “ Ne zdvajam, ne “ i engleski folk-standard “ Scarborough fair “, u prepjevu “ Cvijete umorni “).
U novije vrijeme njegove VEČERI ŠANSONE obogaćene su i obnovljene svjetskom glazbenom baštinom tog žanra; šansonama Y. Montanda, Ch. Trenet-a, Serge-a Reggiani-a, Gilberta Becaud-a i Serge-a Lame u francuskom originalu.





Pročitajte još iz rubrike - koncerti:


Sljedeći unos:
Srijeda , 04.06.2014
Klavir i flauta


Prethodni unos:
Utorak , 17.12.2013
VUKOVARU NA DAR


Arhiva članaka - koncerti
Sa današnjim danom smo objavili 101 članaka na web stranicama u kategoriji koncerti!
Pregledajte sve objave