POZIV NA SUDJELOVANJE NA RADIONICAMA

14.07.2021

Na ovogodišnjem Vukovar film festivalu, od 25. do 29. kolovoza, u Hrvatskom domu Vukovar će i ove godine biti organizirane filmske radionice:   

 

- Radionica jednominutnog filma Zvonimira Rumboldta koja će trajati u razdoblju od 25. do 29. kolovoza 

- Radionica „Od ideje do realizacije“ Ivana Salaja koja će trajati u razdoblju od 24. do 29. kolovoza  

- Scenaristička radionica Sanje Kovačević koja će trajati u razdoblju od 25. do 29. kolovoza 

 

Radionice će biti organizirane za najviše 12 polaznika u dobi od 10 do 16 godina.Prijaviti se možete, do popunjenja broja polaznika, na e-mail: anakustura.hd@gmail.com

 

Sadržaj radionica:

 

Radionica jednominutnog filma

Na radionici ćemo pokušati napraviti jednominutni igrani film u jednom kadru. U četiri dana, koliko će trajati VFF, polaznici radionice osmislit će ideju, napisati scenarij i knjigu snimanja, a neki glumiti. Po završetku snimanja odabrat će se najbolje repeticija, dodati špice i filmić će biti spreman za prikazivanje na zatvaranju Festivala. Osim ovog praktičnog dijela, polaznici će tijekom trajanja radionice savladati i neka osnovna teorijska znanja. (Zvonimir Rumbolt, redatelj, voditelj radionice).     

 

Radionica „Od ideje do realizacije“

Radionica je namijenjena srednjoškolskom uzrastu, s ciljem pojašnjavanja i upoznavanja s procesima nastanka igranog filma. Kroz praktičan rad u suradnji s dvojicom predavača, polaznici će sudjelovati u svim fazama nastanka filma, od scenarija i knjige snimanja, preko snimanja - tijekom kojeg će se iskušati kao glumci, redatelji, scenografi i snimatelji, do montaže snimljenog materijala, odnosno – slike, tona, efekata i glazbe. Broj polaznika je minimalno tri, a maksimalno osam, kako bi se sa svima moglo individualno raditi u svim fazama nastanka filma. Radionica, osim prvog dana, traje od 10 h ujutro do 14 h, kada je pauza za ručak, nakon čega ide drugi blok od četiri sata od 15.30 do 19.30 h. (Ivan Salaj, voditelj radionice).

 

Radionice zajedno organiziraju Discovery film&video i Hrvatski dom Vukovar.


Pročitajte još iz rubrike - Novosti:


Sljedeći unos:
Petak , 20.08.2021
POSLJEDNJI POZIV - FILMSKE RADIONICE NA VFF-U


Prethodni unos:
Utorak , 04.05.2021
Dan grada


Arhiva članaka - novosti
Sa današnjim danom smo objavili 278 članaka na web stranicama u kategoriji novosti!
Pregledajte sve objave