POSLJEDNJI POZIV - FILMSKE RADIONICE NA VFF-U

20.08.2021

Još se možete upisati na filmske radionice na ovogodišnjem Vukovar film festivalu. Svoje prijave pošaljite na anakustura.hd(a)gmail.com.

 

Osnovnoškolci - Radionica jednominutnog filma

Na radionici ćemo pokušati napraviti jednominutni igrani film u jednom kadru. U četiri dana, koliko će trajati VFF, polaznici radionice osmislit će ideju, napisati scenarij i knjigu snimanja, a neki glumiti. Po završetku snimanja odabrat će se najbolje repeticija, dodati špice i filmić će biti spreman za prikazivanje na zatvaranju Festivala. Osim ovog praktičnog dijela, polaznici će tijekom trajanja radionice savladati i neka osnovna teorijska znanja. (Zvonimir Rumbolt, redatelj, voditelj radionice).      

 

Srednjoškolci - Radionica „Od ideje do realizacije“

Radionica je namijenjena srednjoškolskom uzrastu, s ciljem pojašnjavanja i upoznavanja s procesima nastanka igranog filma. Kroz praktičan rad u suradnji s dvojicom predavača, polaznici će sudjelovati u svim fazama nastanka filma, od scenarija i knjige snimanja, preko snimanja - tijekom kojeg će se iskušati kao glumci, redatelji, scenografi i snimatelji, do montaže snimljenog materijala, odnosno – slike, tona, efekata i glazbe. Broj polaznika je minimalno tri, a maksimalno osam, kako bi se sa svima moglo individualno raditi u svim fazama nastanka filma. Radionica, osim prvog dana, traje od 10 h ujutro do 14 h, kada je pauza za ručak, nakon čega ide drugi blok od četiri sata od 15.30 do 19.30 h. (Ivan Salaj, voditelj radionice).

 

 


Pročitajte još iz rubrike - Novosti:


Sljedeći unos:
Srijeda , 08.09.2021
DRAMSKI STUDIO


Prethodni unos:
Srijeda , 14.07.2021
POZIV NA SUDJELOVANJE NA RADIONICAMA


Arhiva članaka - novosti
Sa današnjim danom smo objavili 278 članaka na web stranicama u kategoriji novosti!
Pregledajte sve objave