LAV KOJI NIJE ZNAO BROJITI DO TRI

15.01.2023

Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka izvest će predstavu za djecu LAV KOJI NIJE ZNAO BROJITI DO TRI u Hrvatskom domu Vukovar u nedjelju, 15. siječnja 2023. godine. Početak je u 17 sati, ulazak slobodan.

 

Predstava je poklon Grada Vukovara djeci Vukovara u povodu 31. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 25. obljetnice završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja te završetka mandata UNTAES-a.

 

Kazališna predstava „Lav koji nije znao brojiti do tri“ drugi je dio, nastavak uspješne predstave „Lav koji nije znao pisati“ poznatog njemačkog autora Martina Baltscheita. Ovog puta Lav muku muči s brojevima i matematikom koja je strašna i teška, no uz pomoć lava, krta, krijesnica, žirafe i labudova matematika počinje biti malo manje strašna. Radnja kreće s Lavicom i Lavom. Lavica čita svoju knjigu, a Lav gleda neko lišće. Lavica ga ispravlja i govori kako su to leptiri i pita ga zašto ništa nikada ne rade zajedno? Lav smeten tim pitanjem daje svakakve izgovore – „Pa zajedno radimo ništa, kako to nije dovoljno?“

 

No, Lavica želi plesati, a Lav je odbija. Rasplet nastaje onog trenutka kada dolazi lijepi lav, Zavodnik, Francuz s cvijećem i zove Lavicu na druženje. Leptiri dolaze kod našeg Lava i zafrkavaju ga kako je lijepi lav sve izračunao i napisao zadaću te ga pitaju je li ikada čuo o „jedan puta jedan“ ljubavi i neka zbroji dva i dva. No, naš Lav ne zna brojiti ni do tri. Odlazi po pomoć kod jednoroga, labuda, krijesnica, krta, hobotnice, žirafe koja je boksač – neki od njih znaju brojiti od pet do deset, neki od četiri do deset, no naš Lav nikako da nauči brojiti do tri. (Damir Mađarić)

 

Više o predstavi: Dječje kazalište



Pročitajte još iz rubrike - Kazalište:


Sljedeći unos:
Četvrtak , 09.02.2023
MUŠKARCI SU S MARSA, ŽENE SU S VENERE


Prethodni unos:
Četvrtak , 19.01.2023
ČUDO


Arhiva članaka - kazalište
Sa današnjim danom smo objavili 309 članaka na web stranicama u kategoriji kazalište!
Pregledajte sve objave